0

Què és el Cloud Computing o Núvol

El núvol (de l’anglès Cloud Computing) és la nova manera de consumir tecnologia com a servei. És molt útil per a les empreses en aplicacions, computació i emmagatzematge, de forma segura i accessible des de qualsevol lloc. En definitiva, recursos gratuïts disponibles a la xarxa que ens permeten treballar al núvol, compartint documents o emmagatzemant informació en espais virtuals, és a dir, fora del nostre ordinador.

Trobem desenes d’estudis i informes que destaquen l’enorme importància del Cloud Computing en l’actual entorn TI. Concretament, un informe de la consultora IDC afirmava que la inversió en sistemes cloud, a les àrees de servidors, emmagatzematge i xarxes, va crèixer l’any 2015 un 21% respecte a 2014, fins a sumar uns 32.000 milions de dòlars, el 33 % de tot el que es va gastar en infraestructura aquest curs.

Catalunya és la comunitat autònoma d’Espanya on més s’usa el Cloud Computing, encapçalant la llista de comunitats que més l’utilitzen amb un 24% d’empreses que ja empren el núvol. beServices es una de les empreses que ofereixen el servei de cloud computing a Barcelona.

En general, el 15% de les empreses de 10 o més empleats va comprar algun servei de cloud computing a través d’Internet a l’any 2014. Encara hi han diferències en funció de la grandària de l’empresa: el 34,9% de les grans empreses va adquirir aquest tipus de serveis i el percentatge d’empreses petites és només del 13,1%. Pel que fa a les microempreses, el 8,1% es va sumar al núvol.

Entre les pimes, grans empreses i entre les microempreses la banda ampla mòbil va créixer de forma important aconseguint una penetració del 78,3% i el 66,4%, respectivament, consolidant-se per quart any consecutiu. També s’indica un gran creixement en la penetració de tauletes i smartphones a les llars i en la població espanyola. Per exemple, l’ús de telèfons intel·ligents s’ha incrementat un 5,6% i ja arriba al 59,3% dels individus. Dades que ens confirmen que el treball a les oficines es torna cada vegada més online i que fan visible la necessitat d’eines per dur-lo a terme.

Aquesta tendència de creixement en l’ús de sistemes que permeten treballar online, quan i on vulguem, sembla que es mantindrà en els propers anys. Fixant-nos en aquestes dades, l’estudi del IDC espera que a 2019, la despesa en infraestructures de Cloud Computing superarà els 52.000 milions de dòlars, és a dir, el 45% del total de despesa en infraestructures tecnològiques i continuarà augmentat percentatges.

Quins beneficis ofereix el Cloud Computing

  • És una manera fàcil de gestionar el treball i permet desenvolupar diverses tasques que fora del núvol no donaria temps a fer.
  • Flexibilitat per poder dar resposta a la demanda.
  • Redueix costos, tant inicials com de manteniment posterior, del material i tecnologia.
  • Eficiència energètica per la concentració dels recursos.
  • Incrementa la productivitat i la competitivitat de les empreses.
  • El software es paga només per l’ús necessari i a més permet ajustar el servei i canviar-lo si ho necessitem en qualsevol moment.
  • Augmenta la disponibilitat dels servei informàtics.
  • És una manera d’estar sempre actualitzats, al dia.
  • Accelera la posada en marxa de noves aplicacions i serveis de l’empresa.

cloud computing

El Cloud Computing ha de ser segur, amb un Cloud Públic les dades emmagatzemades no hi són segures, sempre hi haurà la possibilitat de que es puguin perdre o que qualsevol persona pugui accedir a les nostres dades i aconseguir informació privada de l’empresa, com contrasenyes, comptes de clients, etc. La majoria de les empreses que brinden serveis de computació en el núvol prenen les precaucions suficients perquè això no passi, però les alternatives privades resulten més fiables i a més, ofereixen més garanties.

beServices és una empresa de serveis d’infraestructura en format Cloud Corporatiu, que a més,  utilitza una Plataforma d’Assistència Tècnica que monitoritza esdeveniments i proporciona assistència remota continua, fent ús d’ «intel·ligència artificial», és a dir, que pot intervenir de manera autònoma amb respostes immediates, sense intervenció humana, facilitant un servei ràpid i segur. beServices es Gold Partner de NettApp oferint el millor Cloud Computing a les empreses de Barcelona i la resta de Catalunya.

Des de la gestió de dades, manteniment informàtic, Cloud computing, serveis de màrqueting online o serveis TIC, beServices garanteix un treball de qualitat, per tal de satisfer les necessitats del clients i ajudar-los a que redueixin les seves despeses estructurals, permetent que puguin competir millor.

ecosfera

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *